maanantai 14. helmikuuta 2022

6. Sashiko - japanilainen kirjonta

 Kaikkeen sitä ihminen hurahtaa. Tilasin Taito-shopista Sashiko Boro paketin, jossa oli tilkkuja, neula ja lankoja. Tilkut eivät kovin kivan värisiä olleet ja paketin hintaan nähden niitä oli melko vähän. No onneksi itsellä oli värikkäitä tilkkuja, leikkelin nimittäin kauniit värikkäät kangasmaskit tilkuiksi. Painoin myös akryyliväreillä valkoiseen kankaaseen kirjavia kuviota, joten nyt on värikkäitä itse painettuja kangastilkkuja. 





Lisäksi tilasin Almandiini verkkokaupasta, Sashiko Sampler  Kitin, jossa oli sininen valmiiksi kuvioitu kangas ”Shippo Tsunagi”, lankaa ja neula. Tilasin vielä muutaman värin sashikolankaa.






 


Käytin tuohon sashikolankojen lisäksi, muliinilankaa ja puuvillalankaa, piti vaan irroitella sopiva määrä säikeitä (3). Kivaa rentouttavaa puuhaa, suorastaan meditoivaa.

Jospa sitten jatkaisi tuota kassin tekemistä, vaikka yhdet ylipolvenvillasukatkin tuli luvattua vielä tälle talvelle tehdä. 

Tilasin myös ohjeen neulakoteloon, sen teen ostamastani kankaasta, jossa valmiiksi pisteet, jotta voi itse suunnitella kuviot. 

Sashiko-kirjonnan tietopaketti löytyy Heididit blogista. Linkki ei juuri nyt onnistunut IPadilla,  mutta laitan myöhemmin








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

6. Sashiko - japanilainen kirjonta

 Kaikkeen sitä ihminen hurahtaa. Tilasin Taito-shopista Sashiko Boro paketin, jossa oli tilkkuja, neula ja lankoja. Tilkut eivät kovin kivan...